PODPORNE ORGANIZACIJE


CENTER ZA INFORMIRANJE, SODELOVANJE IN RAZVOJ NVO


MREŽA NVO V KULTURI


SLOVENSKA MREŽA PROSTOVOLJSKIH ORGANIZACIJMREŽA ZA PROSTOR


MREŽA NEVLADNIH ORGANIZACIJ ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ

Najdete nas tudi na:

VPIŠITE SVOJO ORGANIZACIJO V MREŽO NEVLADNIH ORGANIZACIJ POMURJA - POVEZUJEMO ŽE PREKO 450 ČLANIC!

 

S pobudo Moja družba krepimo sodelovanje med nevladnimi organizacijami, občinami, mediji ter gospodarstvom.

Aktivnosti Regionalnega stičišča NVO Pomurja financira:


FOKUSN(V)OFOKUSN(V)O so pogovorne oddaje o pomenu in vlogi nevladnih organizacij v družbi in so posnete v sodelovanju s TV IDEA.
TV oddaje si lahko ogledate tukaj.


V letih 2012 - 2014 smo posneli 8 pogovornih tv oddaj.

1. NVO IN TURIZEM

Prva tematska oddaja se je osredotočala na področje NVO in turizem. V oddaji so sodelovali predsednica Pomurske turistične zveze Barbara Kolenc, predstavnik Zveze kulturnih in turističnih društev Jožef Rituper in predstavnik RRA Mure Feri Gönc.

2. NVO IN SOCIALNO PODJETNIŠTVO

druga tematska oddaja se je osredotočala na pomen NVO na področju socialnega podjetništva. Društvo za socialno vključenost Mozaik je zastopal g. Goran Miloševič, za Pomurski ekološki center g. Milan Bogataj in Regionalni sklad dela g. Tomaž Šiftar.

3. NVO IN ROMI

Tema tretje oddaje je bila pomen NVO pri delu z Romi. Sodelovali so g. Darko Rudaš (RRA Mura, romski občinski svetnik MOMS, član regijskega sveta Pomurske regije,…), Agata Sardelič (predsednica društva Misija *S društvo za trajnostni razvoj Pomurja), Samuel Friškič (RRA Mura).

4. NVO IN OTROCI

Četrta oddaja je izpostavila pomen NVO pri delu z otroci. Gosti so bili Katja Šlihthuber (Društvo bumerang sreče), Petra Jauk (Društvo Nasmešek), Aleksandra Pinterič (Zavod Vista Murska Sobota).

5. NVO IN MEDGENERACIJSKO POVEZOVANJE

V oddaji pomen NVO na področju medgeneracijskega povezovanja so sodelovali Simona Ferčak (Zavod Ekokultura, medgeneracijska hiša Sofija Lendava), Trezika Vidovič (prostovoljka) in Darko Kranjc (Hiša sadeži družbe).

6. SEJEM NVO 2013
V oddaji se predstavljajo nevladne organizacije, ki so sodelovale na sejmu NVO Pomurja.

7. NVO IN KULTURA

v sedmi oddaji je bilo govora o pomenu NVO na področju kulture. Gosti so bili Danijela Hozjan (ZKD), Andreja Sever (KTD Črenšovci), Marta Horvat (KTD Moščanci, JSKD Murska Sobota).

8. NVO IN MLADI
v osmi oddaji je bilo govora o mladih in nevladnih organizacijah. Gosti so bili Lea Cipot (Zavod Korak naprej Murska Sobota), Valentina Škafar (Društvo ETNO, Združenje za očitne stvari, Društvo Panonetum) in Tadej Kirinčič (Društvo gibanje za mladino).


Brezplačne tv oddaje RSNOP


V okviru projekta pripravljamo tv oddaje, v katerih se predstavljajo NVO-ji, prav tako pa tudi storitve in aktivnosti, ki jih nudimo NVO-jem v okviru projekta Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja.

V kolikor imate idejo oziroma željo, da bi sodelovali v taki oddaji, predstavili vaše aktivnosti, ali morebiti debatirali s sogovorniki o neki temi, potem nas kontaktirajte, da se dogovorimo za termin snemanja.

Kontakt:
matejka@lrf-pomurje.si
02 538 13 54

Nove tv oddaje v sodelovanju s TV IDEA:

Pomurske nevladne organizacije


V letih 2009 in 2010 so bile pripravljene oddaje v sodelovanju s TV AS. Ogled možen tukaj:

TV oddaje Regionalnege stičišča nevladnih organizacij Pomurja
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se